Gulvtyper

Der findes mange forskellige typer gulve. Alt fra rå beton gulve, over linoleum til klassiske trægulve.

Hver gulvtype har deres styrker og svagheder. Derfor er det en fordel at vælge den rigtige type gulv til hver rum. Så holder gulvene længere og forbliver pæne.

Gulv til entré

En entré er et af de rum der har mest slid på gulvet, vand på skoene, sand osv er med til at hvert skridt er som sandpapir på gulvet. Derfor er det ikke smart at vælge et blødt gulv som fyrtræ til en entré. Det er bedre at satse på et mere hårdført gulv, for eksempel klinker, er et klassisk valg. De findes i uendeligt mange farver og mønstre. Så uanset stil kan du finde noget der passer ind.

Klinker har fordelen at de er overfladebehandlet til at kunne klare rigtig meget slid uden at man kan se det på dem, og så er de lette at holde rene, fordi de tåler grundig vask.

Et alternativ til klinker kan være et vinyl gulv. Det er ikke helt så hårdfør. Men det giver mulighed for at “snyde” og få et gulv som ligner et trægulv, men uden problemerne med et trægulv kan have i entreen som fx problemer med våde støvler. Vinyl gulve trykkes ofte, så derfor kan det findes i alle typer. Det er ikke lige så slidstærkt som klinker, men medmindre du har en entré med rigtig meget trafik, så vil det ikke være et problem.

Gulv til køkken

Gulvet i et køkken skal kunne holdes rent. Derfor vil gulv typer som let tager mod fedt og vand, ikke være gode valg. Det vil sige, rå trægulve og rå beton, er det bedste at holde sig fra.

Det samme med bløde gulvtyper, hvis man taber en gryde eller noget bestik, så er super øv hvis det giver mærker.

Derfor kan hårde trægulve med en vand afvisende overflade behandling eller vinyl / linoleum være et godt valg.

I mange industrikøkkener benyttes fliser/klinker ofte til gulvet, det kan man også sagtens gøre i hjemmet, specielt hvis man gå efter et lidt råt look.